PGB Begeleiding

Jij hebt veel voor je kiezen gehad in het leven. Het heeft er voor gezorgd dat jij super goed bent in overleven.  Je weet hoe je moet vechten en doet dat iedere dag weer. Je bent positief ingesteld. Je weet dat je het uit jezelf moet halen.

Je bent trots op je kracht, het maakt je tot wie jij bent.

Tegelijk ben je wel eens zat van dat vechten. Iedere dag weer moeten overleven.  Je voelt je niet thuis in deze wereld. Je wil graag je eigen leven inrichten zodat jij je daar fijn in voelt.

Maar je loopt steeds weer vast in jezelf.

Je wil wel hulp maar je vindt niet de hulp die bij je aansluit. Je kent de geestelijke gezondheidszorg als geen ander. Toch krijg je daar niet wat je nodig hebt. Je diagnose zit je in de weg. Je voelt stigma en verwachtingen van anderen. Je hebt echt wel geprobeert om het te doen zoals de hulpverleners zeggen dat jij het moet doen. Het helpt je gewoon niet. Je zou het nu zo langzamer hand wel moeten weten toch? Ergens schaam je je er zo ontzettend voor.

Waarom lukt het jou toch niet?

Je bent moe. Je voelt je overspannen en overprikkeld. Je hebt zoveel geprobeerd en weet het gewoon niet meer. Je bent het overzicht kwijt. Eigenlijk weet je niet meer goed waar jij je nog veilig voelt. Het dagelijks leven lukt niet meer. Alles wordt nu spannend. De straat op is al ontzettend eng. Het huishouden wordt een zooitje. Je staat erbij, je kijkt er naar en je kan er niets aan veranderen.

En WEER ben je waar je begon!

Verloren, eenzaam en zonder hoop. Die gevoelens ken je maar al te goed. Je weet niet zo goed meer of je dit leven wel de moeite waard vindt. Stiekem lijkt het je fijn er gewoon uit te stappen.

Je wil weg vluchten van al de pijn en het verdriet.

Je verlangt naar iemand die dwars door je heen kijkt. Eng, maar eigenlijk ook fijn. Iemand die datgene ziet wat jij niet kan of durft uit te spreken. Zonder oordeel, want die oordelen ben je zo moe van.. Dat ene stapje extra zou fijn zijn. Die knuffel, samen boodschappen doen, een goed gesprek. Je vraagt je wel eens af over de alternatieve zorg en spiritualiteit je niet verder zouden kunnen helpen.

Toch kom je steeds weer bij de geestelijke gezondheidszorg omdat dat vergoed wordt.

light

Ik ben Margot Peters. Maatschappelijk werker, ervaringsdeskundige, dochter, echtgenote en baasje van mijn lieve hond Yoshi. Ruim 8 jaar geleden liep ik zelf hopeloos vast in mezelf. Ik kwam de geestelijke gezondheidszorg in met een depressie en een eetstoornis. Daaronder lagen angst en PTSS. Met mijn eetstoornis ben ik goed geholpen in dagbehandeling bij GGZ Friesland. Ik was zo goed in overleven dat mijn angst en PTSS nooit echt goed zichtbaar waren. Machteloos voelde ik me dat ik er geen passende hulp bij kreeg. Ik twijfelde aan mezelf, begreep de buitenwereld niet meer en zij begrepen mij niet meer. Ik wilde niet meer verder. Wat leek het fijn om er gewoon niet meer te zijn.

Diep van binnen voelde ik dat eruit stappen voor mijzelf geen optie was. Met al mijn  kracht, professionele kennis en mijn eigen ervaringen heb ik een eigen levenswijze ontwikkelt waardoor ik me licht en blij voel. Ik ben verder dan ik ooit durfde dromen. Ik durf mezelf af en toe zelfs een ‘normaal’ mens te noemen 😉

Ik zie zoveel mensen bijna ‘verdrinken’. Dat kan echt anders!

Samen kijken we naar wat jij nodig hebt. We maken het dagelijks leven eerst weer overzichtelijk. In de praktijk houdt dit in dat ik jou kan begeleiden bij praktische zaken als het ordenen van de administratie, weekplanningen en weekmenu’s maken, boodschappen doen en je ondersteunen bij het structureren van het huishouden. Oefenen met sociale contacten en onder de mensen komen kan ook een deel zijn van de begeleiding.  Hierdoor krijg je weer ruimte in je hoofd.

Wat een opluchting dat jij je niet ieder moment zorgen te maken!

Daarnaast ondersteun ik je bij het vinden van je eigen weg. Het inrichten van een leven wat bij je past en waarin jij je fijn en thuis voelt. Het leven wordt daardoor lichter en makkelijker. Er is ruimte voor creatieve opdrachten en spiritualiteit. We kijken naar jouw kwaliteiten en wat je zou willen doen.

Als jij het gevoel hebt dat jouw leven zin heeft, heb je zoveel meer zin in het leven!

Mede door mijn eigen ervaring heb ik een rotsvast vertrouwen dat er altijd de mogelijkheid is om een leven in te richten wat je gelukkig maakt. Dat vraagt een stuk verwerking en acceptatie, willen en kunnen denken in mogelijkheden en heel veel moed en vertrouwen. Het is niet altijd een makkelijke weg.

We zullen samen pieken en dalen tegenkomen.

Wat ik je in de begeleiding ga leren is super waardevol. Ik ga je geen gouden bergen beloven. Daar ben ik zelf vaak genoeg teleurgesteld door geraakt. Ik ga je niet ‘beter’ maken. Ik wil ook niet dat jij jarenlang door mij begeleid moet worden omdat je leert vertrouwen op mijn kracht.

Alle antwoorden liggen in jou.

Ik zet je op je eigen benen. Jij krijgt de regie en mag de keuzes maken. Daar kun je maar beter op voorbereid zijn want ik stel goede maar soms ook lastige vragen. Het vraagt van jou dat je keuzes en ook ‘fouten’ durft te maken. We stappen uit het dromen en in de actie.

Ik verwacht dan ook dat je echte stappen gaat zetten.

Ik, Margot:

  • Ben je cheerleader door het hele proces heen.
  • Help jou jezelf te accepteren en te ontspannen.
  • Help je opstaan als je valt.
  • Leer je de tools die jou bij je verlangen brengen.
  • Spiegel je in je proces.
  • Geef je die liefdevolle schop onder je kont.
  • Heb ook een knuffel voor je als jij die nodig hebt.

Ik ken het gevecht zo goed. Uit eigen ervaring en door de vele mensen hiermee te hebben gecoacht en begeleid. Ik ben niet bang voor jouw verhaal en heb geen oordeel over wat jij doet om te overleven. Ik heb een rotsvast vertrouwen dat ik je hierdoor kan coachen. Uit ervaring weet ik dat er zoveel meer mogelijk is dan je nu durft te dromen. Ik ben net zo’n doorzetter als jou en geef niet op.

Zeg ja tegen je verlangens en ga ervoor!

 

Wil jij graag meer weten over de begeleiding die ik bied of wil je graag een kennismaking plannen? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@parelvanhetlicht.nl

Advertenties